Ahad, 1 Februari 2009

NAJIB NAK RAMPAS PERAK!!!..APA PANDANGAN KALIAN???


–KENYATAAN MEDIA UNTUK EDARAN SEGERA–Ipoh, 31 Januari 2009

Kami ingin memaklumkan dua orang Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Perak dari Parti Keadilan Rakyat; YB Jamaluddin Mat Radzi dan YB Osman Bin Jailu tidak dapat dihubungi sejak empat hari yang lalu, bukan sahaja oleh parti tetapi juga oleh ahli keluarga mereka.
Kami percaya kehilangan mereka ada hubungan rapat dengan pertuduhan kes rasuah yang sedang mereka hadapi dan perbicaraan kes tersebut akan bermula pada 10hb Februari 2009.


Dari awal lagi kami amat yakin pertuduhan dalam kes tersebut adalah satu pertuduhan palsu yang direkacipta oleh UMNO dan BN sebagai satu ugutan politik.


Kami percaya ada usaha dari Barisan Nasional untuk memujuk kedua-dua Exco ini bagi menyertai BN dan sebagai imbuhan terdesak Dato’ Seri Najib termasuk menggugurkan kes rasuah mereka.


Namun kami berharap kedua-dua pemimpin ini berada dalam keadaan selamat dan berpegang teguh kepada prinsip perjuangan parti selama ini dan tidak terperangkap dengan muslihat UMNO-BN yang kononnya inginkan penyertaan mereka untuk membela nasib Melayu.


HAJI OSMAN ABDUL RAHMANPengerusi Perhubungan PKR Negeri Perak


Respon aku...


Desas desus semakin kuat..Kerajaan Pakatan Rakyat Perak berdepan situasi getir. 2 Exco yang datang dari PKR telah hilang selama 4 hari, berita angin bertiup kencang mengatakan kedua mereka bakal menyertai UMNO-BN.


Dikhabarkan juga siang nanti menjadi penentu, samada jadi atau tidak Bakal Presiden UMNO membuat pengumuman kemasukkan tersebut. Sekiranya benar, aku sudah dapat membayangkan... bagaimana jenis liputan media terutama TV3 dalam isu ini. Pasti ianya sehebat sambutan tahun baru diKLCC, ini kerana penguasa sudah lama dirundung malang.Satu persatu kerusinya hilang...rakyat semakin meluat, justeru mengalami kesialan semenjak 8 mac...bakal Presiden UMNO terpaksa berbuat sesuatu agar gerombolannya tidak terus lemas.


Sudah kita melihat dan mendengar suara rakyat berkenaan ADUN Bota berpindah Parti...bagaimana pula reaksi kalian semua sekiranya 2 Exco ini menyertai gerombolan?? Aku menanti respon dari kalian...

1 ulasan:

  1. Salam,

    UMNO dah tak releven,dah ketinggalan zaman.Dia ingat senang ke nak rampas negeri?Rakyat Malaysia sudah matang tak usahlah UMNO buat benda-benda yang mengucar-kacirkan negeri dan negara.Kuasa di tangan rakyat!

    BalasPadam